KROMPIRJEVA VODKA KOLENKO

KROMPIRJEVA VODKA KOLENKO

22.08.2017

V spletni trgovini MyGlass ter trgovini Glashuta lahko poleg steklenih izdelkov, najdete tudi različne slovenske izdelke, ki jih odlikuje kakovosti ter steklena embalaža Steklarne Hrastnik. Naši ponudbi pa smo v zadnjih dneh dodali prav poseben izdelek. Krompirjevo vodko Kolenko, ki jo proizvajajo na kmetiji Kolenko iz Črenšovcev v Prekmurju. Kmetija se ukvarja s proizvodnjo in prodajo domačega krompirja. 

vodka kolenko

Želja po dodatni ponudbi na kmetiji jih je pripeljala do raziskovanja trga in iskanja potenciala. V Sloveniji proizvajalca krompirjeve vodke niso našli.  Tako se je rodila zamisel, da bi začeli proizvajati krompirjevo vodko. Le-ta predstavlja samo tri odstotke od vse vodke na svetovnem trgu. Gospod Matej Kolenko se je dolgo časa ukvarjal s pripravo in recepturo. Skoraj leto dni. Rezultat pa je krompirjeva vodka vrhunske kakovosti. 

Krompirjeva vodka Kolenko ima poln, a vseeno mehak okus v primerjavi z vodko iz žita. Pridelujejo jo ročno, saj tako ohranjajo kakovost. Vodka je premium izdelek kmetije Kolenko. Želijo si, da v njej uživajo in začutijo zgodbo vsi ljubitelji te kakovostne žlahtne pijače. Možno jo bo poizkusiti tudi v prestižnejših restavracijah in lokalih.

krompirjeva vodka

Vodko Kolenko odlikuje elegantna steklenica izdelana v Steklarni Hrastnik. Izdelana je iz kakovostnega stekla z dodanim dekorjem. Prav zaradi odličnega izgleda in  seveda kakovosti vodke pa je primerna tudi za darila.

 

Na kmetiji Kolenko že razmišljajo o dodatni ponudbi, morda aromatizirano vodko ali povsem novo žganje. Vsekakor upamo, da se cilji uresničijo in morda prav kmalu na naše police dodamo nov premium produkt.

 

 

 

“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“