5 RAZLOGOV, ZAKAJ PITI VODO IZ STEKLENICE IN NE PLASTENKE

5  RAZLOGOV, ZAKAJ PITI VODO IZ STEKLENICE IN NE PLASTENKE

12.07.2017

Vsi vemo, da naše telo vsebuje približno 70 % vode. Skozi dan jo človek izloči približno 2,5 litra. Zato je pomembno, da telesu povrnemo izgubljeno tekočino, najboljše v obliki vode. Voda ima nešteto pozitivnih učinkov: poveča zbranost, pomaga pri zdravemu videzu kože, poveča odpornost, odplakne toksine in druge škodljive snovi, preprečuje dehidracijo in posledično glavobol, itd.

Karafa Summer Blue

 

Razlogi zakaj je bolje piti vodo iz steklenice in ne plastenke? Predstavljamo pet pomembnih razlogov:

1. VRSTA PLASTIKE

Plastenke so s posebnimi kemičnimi procesi narejene iz nafte, ki ji dodajajo še druge snovi , ki vplivajo na trdnost, videz in uporabnost posamezne plastenke. Oznaka na sami plastenki nam pove iz kakšne vrste plastike je sestavljena. Novejše raziskave kažejo, da ima plastenka vrsto negativnih lastnosti, ki vplivajo negativno tudi na naše zdravje.  Najpogostejša vrsta plastike za uporabo je PET/PETE in jo v prehrambeni industriji uporabljajo predvsem za vodo, gazirane pijače in sokove. Poznamo še PVC, PS, PC/PLA, slednja je najslabši izbor med plastenkami. Če izberemo steklenico, le ta ne ustvarja nobenih snovi, ki bi prišle v stik z vodo.

2. BODI EKO

Za izdelavo ene plastenke naj bi porabili četrt litra nafte in tri litre čiste vode. Plastenke ustvarjajo ogromno odpadkov. Kljub recikliranju, velik del plastike pristane na odlagališčih. Veliko boljša je torej steklenica, ki jo lahko uporabimo neštetokrat in s tem ne ustvarjamo dodatnih odpadkov.

3. KAKOVOST VODE

Voda iz vodovodne pipe je v Sloveniji zelo kakovostna.  Dobimo pa jo lahko na vsakem koraku. Je sveža in bogata s kisikom.  Pri vodi iz plastenk gre lahko za postano vodo. Poleg tega gre čez procese obdelave in ustekleničenja. Izkoristimo kakovostno slovensko vodo in si jo raje natočimo v svojo stekleno stekleničko.

4. PRIHRANI DENAR

Zakaj bi kupovali plastenke vode in si s tem po nepotrebnem delali stroške, če pa imamo lahko eno steklenico vode, ki jo lahko večkrat uporabimo in ta ne škoduje našemu zdravju.

Karafa

5. PERSONALIZIRAJ STEKLENICO

Na policah trgovin se pojavi nešteto plastenk različnih oblik in barv. Da se izognemo zapravljanju denarja, nezdravi vodi ter ustvarjanju odpadkov si lahko v naši spletni trgovini svojo steklenico personalizirate po svoje. Lahko izbirate med navadnimi prozornimi ali pa obarvanimi. Na vsako pa lahko napišete svoje ime ali posvetilo.

 

Karafa Orange

Torej ne pozabite - pijte veliko vode, pa ne tiste iz plastenke, naročite svojo personalizirano steklenico in jo napolnite z vodo iz pipe.