POLETNA PIJAČA ZA VROČE DNI

21.06.2017

Vročinski val nas je končno zajel, zato je izredno pomembno, da ne pozabite na hidracijo vašega telesa. V tem tednu, smo vam pripravili štiri različne recepte za zelo zdrave vode z okusom, ki jih lahko pripravite kar sami doma. V videu spodaj, si lahko ogledate tudi vse recepte vode z okusom! 

PRVI OKUS: DETOX ROSEMARY

Uporabili smo kozarec »Friends Honeycomb« iz spletne strani Myglass. Za okus DETOX ROSEMARY boste potrebovali: 1 limono, 1 limeto, malo ledu in vejico rožmarina za popestritev okusa. Limono in limeto najprej ožamite in narežite na koščke ter ju dodajte v kozarec. Nato dodajte še vejico rožmarina, potem pa še vse prelite s hladno vodo in na koncu dodajte kocke ledu. Limeta in limona sta odlično detox sadje, ker znižujeta glikemični indeks hrane ter delujejta antibakterijsko. Limeta je tudi s kalcijem in folno kislino bogato živilo, ki sta pomembna za zdravje vsakega človeka. Rožmarin je zelo učinkovit pri prebavi, saj odpravlja napihnjenost.

DRUGI OKUS: STRES DETOX

V videu smo uporabili kozarec »Friends Steps«, ki ga najdete tukaj na spletni strani Myglass. Za pripravo druge vode z okusom boste potrebovali: 1 marakujo, pest svežih malin, liste mete in nekaj kock ledu. V tej vodi z okusom, smo uporabili marakujo, saj je le ta bogata z vitaminom C in tudi dober antioksidant. Marakuja deluje na telo protistresno, zato je prav ta okus vode primeren za tiste, ki se počutite nekoliko pod stresom v teh vročih poletnih dneh. Metin okus je zelo močan, ampak se zelo dobro dopolnjuje z marakujo in malinami.  Prav tako kot marakuja, tudi meta zmanjšuje stres in pomirja. S okusom STRES DETOX, se boste osvežili in pomirili še v kako vročih dneh.

TRETJI OKUS: SOUR STRAWBERRY MINT

Uporabili smo kozarec »Friends Karo« iz spletne strani Myglass. Za okus SOUR STRAWBERRY MINT boste potrebovali 1 limeto, 3 jagode, nekaj listov mete ter kocke ledu. Najprej narežite limeto in jagode na rezine in jih dodajte v kozarec, nato dodajte še nekaj listov mete in vse skupaj prelijte še s hladno vodo. Kot pravimo, je jagoda kraljica poletja med sadeži, predvsem zaradi njenega bogatega sladkega okusa, ki bo zagotovo popestril vašo navadno vodo. Jagode so zelo nizkokalorično sadje, zato si jih lahko brez slabe vesti privoščite veliko. 

ČETRTI OKUS: COCO FRESH

V videu smo uporabili kozarec »Friends Lines« iz spletne strani Myglass. Za okus COCO FRESH boste potrebovali: kokosovo vodo, nekaj rezin pomarače, pest granatnega jabolka in kocke ledu. Vse sestavine dodajte v kozarec in zalijte s kokosovo vodo ter dodajte kocke ledu. Okus granatnega jabolka in pomaranče dajta izjem okus. Ta okus, v povezavi z kokosovo vodo pa vas bo morda spomnil na vroče poletne dni ob morju. Granatno jabolko je zelo bogato z antioksidanti in prav tako kot pomaranča vsebuje tudi veliko vitamina C. 

Spodaj si oglejte še video!